Tečajevi

Za koga su namijenjeni tečajevi groominga?

Osim usluga profesionalnog kupanja i šišanja pasa, DOG BAR salon nudi i usluge naobrazbe početnika u svijetu groominga. U našem salonu možete pristupiti dvije vrste tečaja: osnovni i master tečaj groominga.

Osnovni tečaj namijenjen je klijentima koji prije nisu imali iskustva u radu s psima ili onima koji posjeduju minimalno znanje. Baziran je na edukaciji o ponašanju ljubimaca, pravilnom pristupu, vrstama i slično. Također, klijent se upoznaje s alatom, načinom korištenja, načinom biranja pravilne kozmetike i rukovanjem iste. Osnovni tečaj baza je koju morate svladati kako biste se mogli baviti groomingom sigurnim za psa i groomera, te je stečeno znanje nužno kako biste dalje mogli napredovati i širiti svoje znanje.

Master tečaj groominga osmišljen je za klijente bez i sa predznanjem i iskustvom koji žele usavršiti svoje vještine. Tečaj je fokusiran na pravilne tehnike šišanja, kupanja i sušenja dlake pasa, korištenje i biranje pravilne kozmetike s obzirom na tip dlake i sve ostalo potrebno kako bi ljubimac iz salona izašao savršen. Ovaj tečaj sadrži sve što i osnovni paket, uz profesionalne dodatke.

Razlike osnovnog i master tečaja

OSNOVNI TEČAJMASTER TEČAJ
pravilan pristup psupravilan pristup psu
smirivanje psa tokom tretmanasmirivanje psa tokom tretmana
procjena stanja dlake i kože prije tretmanaprocjena stanja dlake i kože prije tretmana
pravilna tehnika kupanja psapravilna tehnika kupanja psa
odabir kozmetike po tipu dlake i kožeodabir kozmetike po tipu dlake i kože te namjensko kupanje
pravilna priprema dlake prije šišanja (sušenje, feniranje, raščešljavanje)pravilna priprema dlake prije šišanja (sušenje, feniranje, raščešljavanje)
pravilno češljanje i raščešljavanje psa po tipu dlakepravilno češljanje i raščešljavanje psa po tipu dlake
pravilno rukovanje ispuhivačem tehnike feniranja dlake po odabiru frizure
pravilno izlinjavanje po tipu dlakepravilno izlinjavanje po tipu dlake
upoznavanje s alatom i načinom korištenjaupoznavanje s alatom i načinom korištenja
pravilno rezanje noktijupravilno rezanje noktiju
tehnike klasičnog šišanja po tipu dlaketehnike klasičnog šišanja po tipu dlake
higijensko šišanjehigijensko šišanje
upoznavanje s rizičnim situacijama koje mogu biti potencijalna opasnost prilikom izvođenja groomingaupoznavanje s rizičnim situacijama koje mogu biti potencijalna opasnost prilikom izvođenja groominga
Asian style tehnika šišanja
odabir kozmetike prije željenog rezultata izgleda i stanja dlake, prije određene tehnike šišanja
upoznavanje s master proizvodima i njihovim djelovanjima na vrstu dlake te dobiveni rezultat

Kako se prijaviti i što očekivati?

Prijave za tečaj omogućene su svima tijekom cijele godine u trajanju od dva tjedna. Učenje se ne odvija “u komadu”, što znači da smo vrlo prilagodljivi obavezama učenika koji sam definira kada će ispuniti kvotu od osamdeset sati obuke. Tečaj se odvija u salonu DOG BAR uz direktno sudjelovanje profesionalnog groomera i ljubimaca.

Uspješnim završetkom osnovnog tečaja klijent dobiva certifikat groomera, dok polaganjem master tečaja klijent dobiva dva certifikata s titulom master groomera. Oba certifikata vrlo su cijenjena u današnjem svijetu groominga te uvelike pomažu pri daljnjem radu.

Za pristupanje tečaju potrebno je prijaviti se telefonski ili u samom salonu gdje se uz dogovor s profesionalnim groomerom definiraju detalji te termin obuke.