Šišanje pasa

Šišanje pasa vrlo je raznoliko te neke pasmine nikako ne bi smjene biti šišane. One kojima je to ne šteti i ne mijenja strukturu dlake, DOG BAR izlazi u susret i sluša zahtjeve svojih klijenata, te prema dogovoru s vlasnikom dlaka se skraćuje na željenu dužinu. Dobiveni rezultat šišanja uvelike ovisi o stanju dlake.

Upravo zbog toga, kupanje pasa je obavezno prije samog postupka šišanja. Zatim se ljubimac suši te se dlaka raščešljava ukoliko je to potrebno. Kada se radi o vrlo zapetljanoj dlaci jedina je mogućnost obrijati psa što se nikako ne preporuča, ali nažalost nekad je to jedino rješenje kako bi se dlaka mogla oporaviti i izrasti nova, zdrava dlaka. U nekim slučajevima, takva dlaka se može raščešljati te ju je moguće ošišati na željenu dužinu, ali to sve ovisi o stupnju zapetljanosti i poroznosti.

Raščešljavanje je ponekad vrlo bolno za pse, te groomer ne želi svjesno nanositi bol psu pa odabire opciju brijanja dlake. Upravo zato, vrlo je važno da u razmacima termina u salonu vlasnik održava dlaku svoga psa češljajući ju.

Jednu od važnih ulogu kod šišanja čini profesionalni alat. Jako je bitan odabir škara i nastavaka za mašinicu koje neće oštetiti dlaku Vašeg psa. Rukovanje ovim alatom zahtjeva iskustvo i znanje, te se nikako ne preporuča samostalna upotreba kod kuće.